Składniki:
300 g posiekanych ugotowanych Kalerosse™
400 g zimnych pieczonych ziemniaków lub purée
50 g tłuszczu z gęsi
Boczek, kiełbaski, indyk z warzywami lub jakiekolwiek inne resztki mięsa, np. szynka lub gęsina.

Przygotowanie:
Włożyć do dużej miski ziemniaki, Kalerosse™, plasterki boczku i indyka lub jakiekolwiek pozostałości warzyw, nadzienia lub kiełbasek, które macie pod ręką. Rozpuścić tłuszcz z gęsi lub masło oraz dodać do tej mieszanki. Przyprawić solą i pieprzem oraz wymieszać dokładnie drewnianą łyżką lub ręką. Ustawić dużą, nieprzywierającą patelnię na ogniu i dobrze ją rozgrzać, następnie dodać trochę kaczego tłuszczu. Smażyć wszystko na dużym ogniu. Obracać, aż zacznie się robić chrupiące. Po kilku minutach rumienienia ucisnąć wszystko, aby utworzyć na patelni placek ziemniaczany. Zmniejszyć ogień i przypiec przed obróceniem na talerz. Podawać ze smażonymi jajkami dla każdej osoby.