Porcje: 2
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 18 minut

Składniki:
4 duże jajka
1/2 szklanki wody
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 średniej cebuli pokrojonej w kostkę
90 g Kalerosse™, pokrojonych na pół wzdłuż
1 szklanka pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
1,5 łyżeczki startego parmezanu

Przygotowanie:
Włożyć jajka do małej miski i ubić. Dodać wodę i wymieszać. Odstawić na bok. Wrzucić cebulę na średnią patelnię na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek. Podsmażać cebulę przez 5 minut. Dodać Kalerosse™, przykryć i smażyć przez 4 minuty. Dodać pomidory i wymieszać z cebulą i Kalerosse™. Smażyć jeszcze wszystkie składniki razem przez 2 minuty. Dodać jaja na patelnię, a następnie przykryć i smażyć przez 5-7 minut. Podnieść krawędź fritatty łopatką i przechylić patelnię, aby jajko mogło całkowicie spłynąć pod spód, jeżeli po 5 minutach góra jeszcze nie jest ścięta. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać startym parmezanem.