Porcje: 4
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 7-9 minut

Składniki:
4 łyżki oliwy z oliwek
180 g Kalerosse™
1 szklanka pomidorów koktajlowych,
pokrojonych na pół
1/3 szklanki oliwek bez pestek,
pokrojonych na pół
1/4 szklanki pokruszonego sera feta
3 łyżki świeżego soku cytrynowego
1,5 łyżki posiekanego oregano
(1,5 łyżeczki suszonego oregano)
Przygotowanie:
Na patelni na średnim ogniu podgrzać oliwę. Dodać Kalerosse™ i wymieszać. Przykryć i smażyć przez 3-5 minut. Dodać pomidory i oliwki oraz gotować bez przykrycia przez kolejne 2-4 minuty. Wymieszać 2 łyżki oliwy, ser feta, sok cytrynowy i oregano. Dodać Kalerosse™ i również wymieszać. Podawać w temperaturze pokojowej.