Porcje: 4-6
Przygotowanie: 30 minut
Gotowanie: 12 minut

Składniki:
3 łyżki oleju sezamowego
0,5 kg kurczaka pokrojonego na kawałki 2,5 cm
3 ząbki czosnku
180 g Kalerosse™, pokrojonych na pół wzdłuż
1,5 szklanki zielonego groszku
1 szklanka marchewki w słupkach
1 szklanka kapusty pak choi
2 łyżki świeżego, startego imbiru,
1 papryka, cienko pokrojona
1/4 szklanki sosu ostrygowego
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka skrobi kukurydzianej
Przygotowanie:
Podgrzać olej na dużej patelni lub woku na średnio wysokim ogniu. Dodać kurczaka i czosnek oraz podsmażać przez 5 minut. Dodać Kalerosse™, zielony groszek, marchewki, kapustę pak choi, imbir, paprykę oraz sos ostrygowy. Zmniejszyć ogień na średni, przykryć i gotować przez 5 minut. W niewielkiej misce połączyć sos sojowy ze skrobią kukurydzianą, mieszając aż do rozpuszczenia. Wlać na patelnię i wymieszać. Gotować przez 1-2 minuty, aż sos zgęstnieje.