Składniki:
150 g Kalerosse™
1 ząbek czosnku
? małej czerwonej cebuli
3 plastry wędzonego boczku
1 połówka brzoskwini z puszki
2 łyżki oleju do smażenia
Dressing:
1 łyżka stołowa soku z cytryny

1 łyżka musztardy sarepskiej

1 łyżeczka miodu


Przygotowanie:
Plastry boczku podsmażyć na rozgrzanym oleju, gdy będą chrupiące zdjąć z patelni i odstawić do ostygnięcia. Na pozostałym na patelni tłuszczu delikatnie podsmażyć Kalerosse™ z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Całość dusić pod przykryciem aż składniki zmiękną. Cebulę pokroić w piórka. Brzoskwinię pokroić w plastry. Usmażone plastry boczku pokroić na wąskie paski. Wszystkie składniki wyłożyć do salaterki i wymieszać. W szklance połączyć składniki dressingu i polać nim przygotowaną sałatkę.