Porcje: 4
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 15 minut

Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 średnia cebula pokrojona w piórka
150 g Kalerosse™
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka suszonego tymianku
Sól i pieprz
1/4 szklanki pokruszonego niebieskiego sera

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do około 220°C. Na patelni na średnim ogniu podgrzać 1,5 łyżki oliwy z oliwek oraz dodać cebule. Podsmażać przez 5 minut, posolić. Zmniejszyć ogień na niski i podsmażać cebule przez kolejne 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
W trakcie podsmażania cebuli umieścić Kalerosse™ na blasze do pieczenia i skropić pozostałą oliwą z oliwek. Posypać tymiankiem oraz pokropić octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku przez 10 minut. Wyjąć brytfannę z piekarnika i wymieszać Kalerosse™, polewając sokami. Dodać podsmażone cebule i połączyć. Przełożyć do miski i posypać niebieskim serem.