Porcje: 4
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 17 minut

Składniki:
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 średniej cebuli pokrojonej w kostkę
180 g Kalerosse™
1/3 szklanki bulionu z kurczaka
1 szklanka pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
3 łyżki masła
? słoiczka zielonego lub czerwonego pesto

Przygotowanie:
Podgrzewać oliwę na dużej patelni przez 2 minuty. Dodać cebulę i podsmażać przez 5 minut lub do momentu, gdy cebula zostanie zeszklona. Wrzucić na patelnię Kalerosse™ i dolać bulion z kurczaka. Przykryć i gotować przez 3-5 minut. Dodać pomidory i wymieszać. Przykryć i gotować przez kolejne 3-5 minut. Zdjąć z ognia i dodać do patelni pesto, mieszając, aby pokryć warzywa. Podawać ciepłe.