Porcje: 4
Przygotowanie: 7 minut
Gotowanie: 22 minut

Składniki:
150 g Kalerosse™
6-8 ząbków czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
2 łyżki świeżo startego parmezanu

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Przekroić różyczki Kalerosse™ wzdłuż na pół, większe różyczki można przekroić na trzy lub cztery cząstki, tak by mogły piec się równomiernie. Ząbki czosnku również pokroić na cząstki. Oliwę, sól i pieprz wymieszać w miseczce. Pokrojone Kalerosse™ oraz czosnek wrzucić do miski z sosem i dokładnie wymieszać, tak by równomiernie pokryły się oliwą. Kalerosse™ i czosnek umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika na około 12 minut. Wysunąć blaszkę z piekarnika - przemieszać kalerosse i czosnek łopatką by nie przywarły do papieru podczas pieczenia, wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać tartym parmezanem.