Składniki:
2 łyżki oleju rzepakowego
4 150-gramowe kawałki filetu wieprzowego
2 opakowania Kalerosse™, przyciętych i pokrojonych oraz zblanszowanych
150 g wędzonego boczku pokrojonego na skwarki
1/2 łyżeczki nasion kminku
Sól, pieprz do przyprawienia

Składniki sosu:
2 pokrojone szalotki
3 pokrojone ząbki czosnku
2 gałązki tymianku
1 łyżka masła
100 ml białego wina
200 ml bulionu cielęcego
Sól, pieprz do przyprawienia
Przygotowanie:
Podgrzać olej na patelni, przyprawić filet wieprzowy i obsmażyć dookoła przez 2-3 minuty, aż uzyska jasnozłoty kolor. Piec filety przez około 5 minut, aż mięso będzie lekko sztywne, po naciśnięciu środka palcem. Po ugotowaniu mięsa odłożyć na talerz i przykryć. Rozpuścić łyżkę masła na patelni i dodać wędzony boczek, delikatnie go obsmażyć oraz dodać nasiona kminku. Gotować przez około 4 minuty. Dodać Kalerosse™, odrobinę soli i pieprzu oraz podsmażać wszystkie składniki razem przez kilka minut.
Przyrządzanie sosu
Rozpuścić łyżkę masła na patelni i dodać szalotki, czosnek i tymianek oraz gotować, aż uzyskają jasnozłoty kolor. Dodać białe wino, zmniejszyć jego objętość do jednej trzeciej oraz dodać bulion. Pozostawić na wolnym ogniu, aż objętość spadnie o połowę, do konsystencji sosu. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Do podania Zabarwić sos w małym rondlu i gotować na małym ogniu. Ułożyć część Kalerosse™ na ciepłym talerzu, posypując skwarkami boczku, pokroić filet wieprzowy na 5 plasterków oraz wyłożyć na warzywa. Polać mięso sosem.