Porcje: 4
Przygotowanie: 25 minut

Składniki:
600 g Kalerosse™
300 g boczku pokrojonego na 2 grube plasterki
100 g sułtanek
100 g prażonych migdałów
1 mała szklanka brandy
2 czerwone cebule
Masło
Czarny pieprz
Sól
Przygotowanie:
Odciąć dolną część warzyw Kalerosse™, oczyścić i gotować w osolonej wrzącej wodzie przez około 10 minut. Zdjąć z ognia i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, kończąc proces gotowania. Wrzucić sułtanki do miski z większą częścią brandy (zachować trochę na później). Obrać i pokroić cebulę w paski. Następnie pokroić boczek na plasterki. Podgrzać kostkę masła na patelni i podsmażyć boczek z obu stron przez 10 minut. Dodać migdały i sułtanki oraz gotować przez 1 minutę. Odstawić na bok. Podsmażyć cebulę na patelni przez 5 minut i dodać Kalerosse™, boczek, sułtanki, migdały oraz pozostałą część brandy. Podsmażać, aż brandy wyparuje. Doprawić i podać.