Porcje: 4
Przygotowanie: 35 minut

Składniki:
300 g Kalerosse™
800 g polędwicy wieprzowej
1 marchew
1 czerwona cebula
150 g zielonej fasolki
10 g imbiru
1 ząbek czosnku
1 łyżka ziaren sezamu
Olej słonecznikowy
Czarny pieprz
Sól
Przygotowanie:
Obrać i pokroić marchewkę oraz cebulę w małą kostkę Umyć, osuszyć i pokroić zieloną fasolkę na cienkie plasterki. Obrać i posiekać czosnek i imbir. Podgrzać łyżkę oleju w rondelku. Podsmażać czosnek i imbir przez minutę, następnie dodając ryż oraz wodę o dwukrotnie większej objętości. Dodać pół łyżki soli i zieloną fasolkę oraz gotować przez 15 minut na średnim ogniu. Podsmażać marchewkę i cebulę na patelni z 2 łyżkami oliwy przez 2 minuty. Odstawić na bok. Odciąć dolną część warzyw Kalerosse™, oczyścić i gotować w osolonej wrzącej wodzie przez około 5 minut. Zdjąć z ognia i natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie, kończąc proces gotowania. Doprawić polędwicę wieprzową. Podgrzać patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć przez 4-5 minut. Ułożyć na tacy i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 10 minut. Podsmażyć Kalerosse™ z ryżem, marchewką i cebulą. Podawać polędwicę wieprzową w plasterkach doprawionych sezamem, pieprzem i solą z podsmażoną mieszanką ryżową.