Porcje: 4
Przygotowanie: 35 minut

Składniki:
1 kg filetów z piersi kurczaka
2 obrane, pieczone czerwone papryki
1 szklanka białego wina
8 plasterki sera Cheddar
350 g Kalerosse™
500 g ziemniaków baby
Klarowane masło
Czarny pieprz
Sól
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki przez 20 minut w rondlu z wodą, dodając jedną łyżeczkę soli. Odstawić do ostygnięcia i obrać. Doprawić filety kurczaka szczyptą soli i pieprzu. Położyć na każdym filecie plasterek pieczonej czerwonej papryki i ser cheddar. Zawinąć i związać sznurkiem, aby nie utraciły kształtu w trakcie gotowania. Na patelni obsmażyć roladki z kurczaka na maśle klarowanym aż do zarumienienia. Ułożyć na tacy i piec w piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut. W połowie dodać białe wino. Odciąć dolną część warzyw Kalerosse™, oczyścić i gotować w osolonej, wrzącej wodzie przez około 10 minut. Dodać kostkę masła na tę samą patelnię, na której usmażone były filety, oraz podsmażać ziemniaki i Kalerosse™ przez 2 minuty. Podawać roladki z kurczaka z sosem (z kurczaka, ziemniaków i Kalerosse™) oraz ziemniakami i Kalerosse™ jako dodatkiem. Smacznego!