Porcje: 4
Przygotowanie: 20 minut

Składniki:
150 g Kalerosse™
3 łyżki octu jabłkowego
1/4 łyżeczki soli
5 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Pieprz
1 jabłko z wykrojonym środkiem, pokrojone
2 plasterki boczku
1 pokrojona cebula


Przygotowanie:
Odciąć koniec łodygi Kalerosse™. Włożyć Kalerosse™ do salaterki i skropić octem. Posypać szczyptą soli i wymieszać. Odstawić na 10 minut. Ułożyć dwa plasterki boczku na patelni na średnim ogniu. Smażyć, aż będzie brązowy i lekko chrupiący. Wyjąć boczek z patelni, pozostawiając tłuszcz, oraz osuszyć na ręczniku papierowym. Wrzucić pokrojoną cebulę na patelnię i podsmażać na średnim ogniu przez około 10 minut. Gdy boczek ostygnie, pokruszyć go na małe kawałki. Przygotować dressing z oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, szczypty soli i pieprzu do smaku. Dodać pokrojone jabłko, boczek i cebulę do miski z Kalerosse™. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać.