Porcje: 4
Przygotowanie: 20 minut

Składniki:
150 g Kalerosse™ pokrojonych wzdłuż
4 łyżki octu jabłkowego
1/4 łyżeczki soli
6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
Pieprz
1/4 szklanki pokrojonej w piórka czerwonej cebuli
2 pomarańcze
1/4 szklanki prażonych orzeszków piniowych


Przygotowanie:
Włożyć Kalerosse™ do salaterki i skropić octem. Posypać szczyptą soli i wymieszać. Odstawić na 10 minut. Skórkę z pomarańczy zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomarańczę pokroić w kawałki wielkości kęsa. Przygotować dressing: wymieszać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, skórkę pomarańczową, szczyptę soli oraz pieprz do smaku. Dodać czerwoną cebulę i kawałki pomarańczy do salaterki. Polać sałatkę dressingiem i wymieszać. Posypać orzeszkami piniowymi po wierzchu.